Yalnız Çiçek

 

"Bir çiçek varmış çimlerin içinde, Menekşeler veya Papatyalar gibi ismi bilinmezmiş.

Zaten öyle mini minnacıkmış ki insanlar çimlere bakıp, gerçekten icelerlerse görürlermiş. Lakin insanların çimlere oturup nefes alacak zamanları yokmuş, zaman bulup da oturup nefes alanlardan çok nadiren bu çiçeği gören çıkarmış. Onlar içinse sadece bir çiçek olmaktan fazlası olamazmış.

İncecik bir boynu, boncuk kadar yaprakları varmış.

Ama ne kadar küçük ve görülmeyen bir çiçek olsa da varmış işte;

  İlk baharda toprağı aşıp kimsenin görmediği kendi dünyasında varolmak için cabalarmış, güneşi hisseder, ince boynunu dim dik tutmak için çabalarmış, naifliği de asilliği de üzerinde tutan bir savaşçı olmak istermiş. 

Yağmur yağarmış elbet, ve su damlaları birer sorun olurmuş ona. Boynu yere kadar eğilirmiş, ne kadar direnirse dirensin zorluk var oldukça yaşam mücadelesi vermek zorunda kalırmış.

Sonra yağmur durduğunda yavaş yavaş, zamanla kaldırırmış boynunu. Yıpranırmış elbet yağmurdan dolayı, biraz canlılığını kaybeder  durgunlaşırmış. Zaman geçer dimdik yine capcanlı olurmuş. Güneşi hisseder, yine dim dik gülümsermiş.

Sonra ölürmüş çiçek. 

Tek hedefi zamana ve etrafa biraz renk katmakmış.

 Cansızca, direnmeden, savaşmadan sorunlarla, boynunu dim dik tutup güneşi hissetmeden, gülümsemeden, üzülmeden, ağlamadan yaşayıp günün bitmesini beklemek yaşamak değilmiş, var olmak değiliş bu.

 o yüzden kimse görmesede dikkat etmesede zamana renkli ipliklerle nakş etmiş varlığını bu çiçek.

Yaşamış, gerçek bir yaşammış bu.

 Canı var olup da ruhu sefilce günlerin geçip gitmesini, ölümün gelmesini bekleyen bir yaşam değilmiş bu."

NOT :

Yaşadığımız olay veya olaylar sonucu umut göremeyip günlerin geçip gitmesini bekleyen yaşayan ama ölü insanlara dönüşmemek dileği ile.. 

Eğer birgün  böyle olursak umutlarımızı kendimiz de inşa edebileceğimizi, yaşıyoruz sanarken ölümü bekleyen veya çabalamaktan kaçınıp zamana her şeyi yığan insanlara dönüştüğümüzü görür bununla yüzleşir ve bununla savaşırız. 

-Meryem Aydemir\ Pırasa-                     http://mavilendin.blogspot.com/


 


Yorumlar

Popüler Yayınlar